Welkom in groep 8

Hallo! Wij zijn groep 8.

In groep 8 zitten 21 leerlingen. We gaan hard aan de slag met taal, spelling en rekenen, uiteraard wordt er ook hard gewerkt aan begrijpebd lezen. In groep 8 gaan we de kinderen zoveel mogelijk klaarstomen voor het voortgezet onderwijs (VO). Daarbij staan zelfstandigheid, verantwoordelijkheid nemen en leergierig zijn bovenaan ons lijstje.

Elke dinsdag en donderdag hebben we gymles. Maar ook wereldorienterende en vreatieve vakken slaan we niet over.

Daarnaast staan er nog veel andere dingen te gebeuren. We gaan VO scholen bezoeken en in april maken we de eindtoets. Voor de eindtoets gaan we op kamp. We gaan het jaar mooi afsluiten met een spetterende eindmusical. Daar hebben we nu al zin in.

Alle kinderen van groep 8 en juf Erna!

Ps: Hieronder staan nog allerlei handige tips en sites voor als je wilt oefenen.
Ps 2: Het huiswerk staat ook hieronder. Super handig voor als je het even niet meer weet!

Huiswerk:

• Op deze site is er van een heleboel duidelijke uitleg geschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe het kolomsgewijs rekenen werkt, maar ook wat het onderdeel "getalbegrip" inhoud. Ontzettend interessant om een duidelijk beeld te krijgen bij alle sommen die je op de doelenposters ziet staan.
  • Sommige kinderen vinden redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen, erg lastig. Op deze site wordt uitgelegd wat verhaaltjessommen zijn en hoe je deze het beste kan oefenen (inclusief handig stappenplan!).
  • In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je cijferend moet optellen.
  • Wil je het klokkijken oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
  • Wil je de tafels oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
    www.tafelsoefenen.nl
    www.tafelsoefenen.eu

Woordenschat:

• Bekijk deze site om tips te krijgen hoe je thuis met woordenschat aan de slag kan.

Spelling:

• Bekijk deze site om werkwoordspelling te oefenen.
  • In het document hiernaast kunt u de oefendictees voor het hele jaar vinden.