Informatie over groep 7

• Altijd al willen weten wat we op het gebied van rekenen allemaal leren in groep 7?
    Hieronder vindt u de doelenposters per blok:
    7a blok 1 , 7a blok 2 , 7a blok 3 , 7a blok 4
    7b blok 1 , 7b blok 2 , 7b blok 3 , 7b blok 4
    Deel a komt het eerste half jaar aan bod en deel b het tweede deel van het jaar.
  • Op deze site is er van een heleboel duidelijke uitleg geschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe het kolomsgewijs rekenen werkt, maar ook wat het onderdeel "getalbegrip" inhoud. Ontzettend interessant om een duidelijk beeld te krijgen bij alle sommen die je op de doelenposters ziet staan.
  • Sommige kinderen vinden redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen, erg lastig. Op deze site wordt uitgelegd wat verhaaltjessommen zijn en hoe je deze het beste kan oefenen (inclusief handig stappenplan!).
  • Wil je de tafels oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
    www.tafelsoefenen.nl
    www.tafelsoefenen.eu