Welkom in groep 6

Hallo! Wij zijn groep 6 en groep 4/6.
Samen met groep 4 vormen wij een groep. Huh? Hoe werkt dat?

In de ochtend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben we in de ochtend les van juf Dianne. We zitten dan gezellig met zijn zeventienen in de klas en werken dan aan rekenen, spelling, begrijpend lezen, taal en technisch lezen.
In de middagen én op woensdag komt groep 4 er gezellig bij (op de andere momenten krijgen die les van juf Lotte).
Met zijn allen gaan we dan naar de gymzaal om te gymmen. En krijgen we vakken als aardrijkskunde en geschiedenis. Ook muziek en cultuur educatie ontbreken niet op het rooster.
Op die momenten zijn we met 33.

Al met al zijn we een ontzettend gezellige groep, die er dit jaar een top jaar van gaan maken!

Groetjes,

Hidde, Thijmen, Leroy, Dave, Elaine, Sven, Julian, Vera, Julia, Nienke, Sebastiaan, Jasmine, Suzanne, Kathelijne, Eline, Lisa, Kai en juf Dianne!

Ps: Hieronder staan nog allerlei handige tips en sites voor als je wilt oefenen.
Ps 2: Het huiswerk staat ook hieronder. Super handig voor als je het even niet meer weet!

Huiswerk:

• 2 maart: aardrijkskunde toets 3
  • 6 maart: topo toets 3

• Altijd al willen weten wat we op het gebied van rekenen allemaal leren in groep 6?
    Hieronder vindt u de doelenposters per blok:
    6a blok 1 , 6a blok 2 , 6a blok 3 , 6b blok 4
    6b blok 1 , 6b blok 2 , 6b blok 3 , 6b blok 4
    Deel a komt het eerste half jaar aan bod en deel b het tweede deel van het jaar.
  • Op deze site is er van een heleboel duidelijke uitleg geschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe het kolomsgewijs rekenen werkt, maar ook wat het onderdeel "getalbegrip" inhoud. Ontzettend interessant om een duidelijk beeld te krijgen bij alle sommen die je op de doelenposters ziet staan.
  • Sommige kinderen vinden redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen, erg lastig. Op deze site wordt uitgelegd wat verhaaltjessommen zijn en hoe je deze het beste kan oefenen (inclusief handig stappenplan!).
  • In deze brocure kan je lezen hoe je als ouder je kind kan helpen met rekenen.
  • Wil je de tafels oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
    www.tafelsoefenen.nl
    www.tafelsoefenen.eu

Woordenschat:

• Bekijk deze site om tips te krijgen hoe je thuis met woordenschat aan de slag kan.

Spelling:

• Bekijk deze site om werkwoordspelling te oefenen.
  • In het document hiernaast kunt u de oefendictees voor het hele jaar vinden.