Welkom in groep 5

Welkom op de pagina van groep 5!

Dit schooljaar telt de groep 19 leerlingen, 8 jongens en 11 meisjes.

Van maandag tot vrijdag staat Juf Manon in deze klas.

In de ochtend komen vaak rekenen, spelling, taal of begrijpend lezen op het programma. In de middag is er dan tijd voor verkeer, techniek, tekenen, aardrijkskunde of geschiedenis.

Op dinsdag en donderdag gymt groep 5.

Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de leerlingen fruit aangeboden, omdat wij aangesloten zijn bij een project. Dit kan een appel, een peer of een banaan zijn, maar ook wortel, een kaki of pomelo.

De leerlingen van groep 5 hebben inmiddels de tafel 1 tot en met 10 aangeboden gekregen. Omdat te blijven oefenen gooien de leerlingen met twee dobbelstenen die beide 10 zijdes heeft. Vanuit daar maken zij een som en zetten een streep bij het juiste antwoord. Een soort kamertje verhuren!

De leerlingen zijn voor de kerstvakantie gestart met techniek. Dit doen zij door middel van een circuit. Zij maken onder andere een graafmachine, een geheime brief en een stevig bouwerk van papier met verschillende vormen.