Welkom in groep5

Hallo wij zijn groep 5!

Sinds dit jaar zitten wij weer met zijn allen in een klas. Vorig jaar zaten we in groep 3/4 en groep 4/5. Wij zitten met 18 leerlingen in de klas. Van maandag tot en met vrijdag staat juf Manon voor de klas. In de ochtend staat vaak lezen, rekenen, spelling, begrijpend lezen en woordenschat op het programma. In de middag staat schrijven, taal, geschiedenis, aardrijkskunde, Natuniek, handvaardigheid, tekenen, verkeer of sociale talenten op het programma.

Huiswerk:

• Altijd al willen weten wat we op het gebied van rekenen allemaal leren in groep 7?
    Hieronder vindt u de doelenposters per blok:
    5a blok 1 , 5a blok 2 , 5a blok 3 , 5a blok 4
    5b blok 1 , 5b blok 2 , 5b blok 3 , 5b blok 4
    Deel a komt het eerste half jaar aan bod en deel b het tweede deel van het jaar.
  • Op deze site is er van een heleboel duidelijke uitleg geschreven. Zo wordt er bijvoorbeeld uitgelegd hoe je snel + en - sommen kunt uitrekenen tot 20, de telrij boven de 999, hoe een getal is opgebouwd en op welke manier je een geldbedrag kunt aanvullen.Ontzettend interessant om een duidelijk beeld te krijgen bij alle sommen die je op de doelenposters ziet staan.
  • Sommige kinderen vinden redactiesommen, oftewel verhaaltjessommen, erg lastig. Op deze site wordt uitgelegd wat verhaaltjessommen zijn en hoe je deze het beste kan oefenen (inclusief handig stappenplan!). Het is raadzaam om eerst dit eens door te lezen om vervolgens naar de pagina te gaan voor groep 5.
  • Wil je de tafels oefenen, kijk dan eens op de volgende sites:
    www.tafelsoefenen.nl
    www.tafelsoefenen.eu
  • Vind je de klokken nog lastig, kijk eens op deze website. Aan de linkerkant van de pagina kan je zelf kiezen of je analoog wilt oefenen (met wijzers) of digitaal.