Welkom in groep 4-5

Hallo allemaal,

Wij zijn groep 4-5 en zitten met 26 kinderen in de klas. De hele week krijgen we les van Juf Dianne.
Nu kunnen we ons voorstellen dat je graag van ons wilt weten wat we doen op school. Daarom hebben we hieronder een kort overzichtje gemaakt.

Werken met thema's
We verwerken de vakken taal en wereldoriëntatie in thema's die aansluiten bij de belevingswereld. Voorbeelden van thema's zijn: de kinderboekenweek, de fietsenmaker en sport en spel.
We maken hierbij bijvoorbeeld een verhalendoosje of een muurkrant. Soms presenteren we wat we geleerd hebben in de weekbreak. Zo hebben we de vorige keer van alles verteld over de fiets.
Vanaf mei werken we aan het thema kunst.

Grej of the day:
"Grej" is het Zweedse woord voor "ding". Om de dag krijgen we een raadsel mee naar huis, waar we het antwoord op proberen te vinden (via het internet, door het thuis te vragen, op te zoeken in een boek, etc.). De dag daarna geeft de juf een korte les (8-10min) over dit onderwerp, terwijl wij belangrijke punten voor onszelf opschrijven. Op deze manier leren we een heleboel verschillende vaardigheden: begrijpend luisteren en samenvatten. Daarnaast doen we ook algemene kennis van de wereld op en vergroten we onze woordenschat. Aan het einde van de les maken we een mooie tekening bij onze aantekeningen. Aan het einde van het jaar hebben we dus een leuk weetjes-schrift. Ook hangen we een foto op onze Grej Of the Day wand. Zo kunnen we nog eens terugzien welke onderwerpen we hebben gehad en waar op de wereld deze thuishoren. Na de les moeten we anderen hierover gaan vertellen. Op deze manier kunnen we wat we geleerd hebben nog beter onthouden. Vraag ons dus gerust naar wat ze te weten zijn gekomen!

Tafels oefenen:
In de klas zijn we druk bezig met het oefenen van de tafels. Op de deur hangt een groot overzicht van alle tafels. Als we een tafel hebben opgezegd (op volgorde en door elkaar) krijgen we een sticker van de juf die we bij onze naam mogen plakken. Zo kunnen we precies zien welke tafel we al beheersen. Ook maakt de juf soms een tafel-tafel. Hierop staat een tafel centraal, met allerlei voorbeelden. Nu heeft iedereen bijna alle tafels al opgezegd. Er zijn zelfs kinderen die extra tafels (van de "bonus-tafelkaart") aan het opzeggen zijn).

Huiswerk:

• 17 mei: Plastic emmer en plastic fles gevuld met zand/rijst/oid en met dop mee naar school (voorzien van naam).
  • 14 juni: Weekbreak