Welkom in groep 4

Wij zijn groep 4 en groep 4/6!
Samen met groep 6 vormen wij een groep. Huh? Hoe werkt dat?

In de ochtend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Lotte voor groep 4. In de middagen én op woensdag zit je samen met groep 6 in de klas bij juf Dianne.
In de ochtenden leer je een nog betere lezer, speller, schrijver en rekenaar te worden. En ga je aan de slag met thema's, bijvoorbeeld het thema Reis mee! van de Kinderboekenweek.

Wat leer je dan in groep 4?
Je leert plus en min sommen tot 100 uit te rekenen. De tafelssommen leer je uit je hoofd. En wanneer je met je vulpen in groep 4 mag schrijven, betekent dit dat je alle letters én hoofdletters in lusletters aan elkaar kan schrijven. Je leert verschillende teksoorten te schrijven en hoe je woorden foutloos kunt spellen.

Bij juf Dianne ga je twee keer per week naar de gymzaal om te gymmen. En krijg je vakken als aardrijkskunde en geschiedenis. Ook muziek ontbreekt daar niet op het rooster.

Thuis met je kind aan de slag?

Lees de tips door op de volgende linken te klikken:

Lezen: https://www.lees-probleem.nl/blog/leestips-voor-ouders/

Rekenen: www.tafelsoefenen.nl