OBS De Plaats | Schoolwerf 1 | 1657 LD Abbekerk

Welkom in groep 4

Wij zijn groep 4 en groep 4/6!
Samen met groep 6 vormen wij een groep. Huh? Hoe werkt dat?

In de ochtend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat juf Lotte voor groep 4. In de middagen én op woensdag zit je samen met groep 6 in de klas bij juf Dianne.
In de ochtenden leer je een nog betere lezer, speller, schrijver en rekenaar te worden. En ga je aan de slag met thema's, bijvoorbeeld het thema Reis mee! van de Kinderboekenweek.

Wat leer je dan in groep 4?
Je leert plus en min sommen tot 100 uit te rekenen. De tafelssommen leer je uit je hoofd. En wanneer je met je vulpen in groep 4 mag schrijven, betekent dit dat je alle letters én hoofdletters in lusletters aan elkaar kan schrijven. Je leert verschillende teksoorten te schrijven en hoe je woorden foutloos kunt spellen.

Bij juf Dianne ga je twee keer per week naar de gymzaal om te gymmen. En krijg je vakken als aardrijkskunde en geschiedenis. Ook muziek ontbreekt daar niet op het rooster. 

Thuis met je kind aan de slag?

Lees de tips door op de volgende linken te klikken: 

Lezen: https://www.lees-probleem.nl/blog/leestips-voor-ouders/ 

of 

Voor kinderen die moeite hebben met lezen of lezen niet leuk vinden, kan de volgende website een mooi ondersteuningsmiddel zijn:
 
De kinderen kunnen met hun lidmaatschap van de bibliotheek inloggen en op deze manier online boeken op hun eigen niveau lezen. Er wordt dan gelezen met audio ondersteuning. Op deze manier wordt meer leesplezier ervaren. 
 

Rekenen: www.tafelsoefenen.nl 

 

Woordenschat: 

Thuis oefenen aan de woordenschat van uw kind? Via de link leest u tips hoe u dit kunt doen.

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/hoe-vergroot-je-de-woordenschat/news/18/

 

Huiswerk 

Tafels 1 t/m 5 en 10 blijven oefenen!

Wilt u thuis met uw kind de tafels van 1,2, 3. 4, 5 en 10 blijven oefenen? Dat kan a.d.v. het blad, via de computer, maar kan ook spelenderwijs geoefend worden. 

Kalender

In de groep zijn wij bezig met de kalender: de maanden en de dagen van de week zijn dan nodig om een kalender te kunnen lezen en in te vullen. Wij oefenen dit op school en u kunt dit ook thuis met uw kind oefenen.

Hoe? Via de volgende link kunt u lezen wat uw kind op welke leeftijd leert en hoe u daarbij kunt helpen. https://wijzeroverdebasisschool.nl/kennisbank-rekenen/kalender/ 

Klokkijken halve uren en hele uren analoog en digitaal

Dit kunt u thuis oefenen door oa de tips die op de volgende link staan toe te passen.

https://wijzeroverdebasisschool.nl/kennisbank-rekenen/rekenen-oefenen/klok-leren-kijken/#Klokkijken oefenen in groep 3

 

Juf Lotte 

 

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.